maandag 1 september 2014

Dag 6: Discovery Cove

Wauw, deze dag was 1 in woord AMAZING! Een droom die uitgekomen is.

De wekker liep vanochtend al vroeg af...


De bedoeling was om om 07.00 uur te vertrekken richting Discovery Cove, zodat ik op een vroeg tijdstip ingedeeld zou worden voor het zwemmen met de dolfijn, omdat er voor de middag een hoop regen was voorspeld. Helaas is dit niet gelukt en zijn we om 08.00 uur vertrokken. Na een half uurtje rijden waren we al op plaats van bestemming. De entreetickets hadden we in Nederland al gekocht in verband met de beperkte toegang. Door de tassencontrole en we konden naar binnen. Na een paar minuutjes werden we al opgehaald om in te checken bij een balie. Wat vonden de Amerikanen het bijzonder dat we uit Nederland kwamen, die zagen ze er schijnbaar niet zo veel. Bij het inchecken moesten we allemaal ons paspoort laten zien en werd er een foto gemaakt voor een toegangspas die we de hele dag bij ons moesten dragen. Op deze pas stond ook de tijd van het zwemmen met de dolfijn, dit was voor mij om 10.50 uur. Omdat mama en ik bijna jarig zijn, kregen wij beide een rode keykoord aan onze pas. In het begin wisten we niet waarom we een andere kleur hadden dan de meeste mensen op het park maar achteraf gezien was dat dus daar voor. Ieder personeelslid dat zag dat wij een rode keykoord hadden, wenste ons een Happy Birthday. Dat hebben we dus vaak aan moeten horen, haha. Nadat de pasjes klaar waren konden we dus echt het park in. 



Bij de entree van het park zat alles inbegrepen zoals parkeerkosten, eten, drinken, handdoeken, zonnebrand, snorkelset en een wetsuit/vestje. Dus bij aankomst in het park, hebben we eerst gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet. Daarna zijn we richting het gebouw gelopen waar we een wetsuit/vest op konden halen. Omdat ik met dolfijnen ging zwemmen had ik voor de wetsuit gekozen, wat een klus om die aan te krijgen zeg!! Nadat we allemaal strak in pak zaten zijn we het park gaan verkennen en hebben we wat gezwommen in een lagoon waar allemaal vissen en pijlstaart roggen zwommen, erg bijzonder en toch wel een beetje eng, haha! Toen bleek het al snel tijd te zijn voor mijn dolfijnen ervaring. Eerst moesten we allemaal verzamelen in de Seahorse cabin. Hier kregen we uitleg over de dolfijnen en wat veiligheidsvoorschriften voor het zwemmen met de dolfijnen. Daarna was het dan eindelijk zo ver! De groep werd opgesplitst in kleine groepjes van ongeveer 9 mensen. Samen met een van de dolfijnentrainers gingen we de lagoon in om kennis te maken met een van de dolfijnen. Voor mijn groepje was dit Mariah, een vrouwtjes dolfijn van 11 jaar. Ondertussen vertelde ze wat dingen over Mariah en mochten we haar als het ware aaien, rare gewaarwording zo'n dolfijnenhuid. Daarna kregen we een voor een, een gebaar uitgelegd waarmee we Mariah geluidjes konden laten maken, geweldig om te horen wat ze allemaal kunnen. Toen was het tijd om op de foto te gaan, eerst mochten we Mariah een kus geven en daarna mochten we met haar knuffelen, wat zijn dolfijnen sociale beesten zeg! Na het knuffelen met Mariah, mocht ik haar nog een trucje laten doen. Ik moest met een 1 hand doen alsof ik een deurknop omdraaide waardoor ze op haar rug ging liggen. Vervolgens mocht ik haar tussen haat vinnen ''kietelen'' waardoor ze begon te spatten en heel veel geluid begon te maken als of ze aan het lachen was, haha. Erg bijzonder! Volgens de dolfijnentrainster was het onze lucky day en gingen we een 2e dolfijn ontmoeten. Hiervoor gingen we 1 lagoon verder en hebben we kennis gemaakt met een mannetjes dolfijn genaamd Hector, een dolfijn van 9 jaar oud. Ook deze dolfijn mochten we eerst weer aaien, dit keer over de buik. Je kon overduidelijk een navel zien en ondertussen werd er uitgelegd hoe je een mannetjes en een vrouwtjes dolfijn kunt onderscheiden. Daarna was het tijd om een ride te gaan maken met Hector. Hiervoor moest ik wat dieper het water inzwemmen en met 1 hand de rugvin vast pakken en met mijn andere hand een vin aan de zijkant waardoor Hector heel hard begon te zwemmen, geweldige ervaring!! Nadat iedereen geweest was moesten we al weerafscheid gaan nemen van de dolfijnen en zat het er al weer op. Al met al zijn we toch 3 kwartier bezig geweest, terwijl dit in mijn beleving veel korter was. Dit is een ervaring die ik zeker nooit meer zal vergeten!! En hopelijk ga ik hem in de toekomst nog een keer opnieuw beleven. 










Na het zwemmen met de dolfijnen was het al weer etenstijd en hebben we even een hapje gegeten. Daarna zijn we naar de andere kant van het park gelopen waar we nog in een lazy river rond hebben gedobberd en waar we nog in een lagoon gezwommen hebben waar je otters en een ander soort dier, waar ik de naam niet van weet, kon bekijken. Toen we net uit het water waren werd het ineens heel donker en begon het te onweren. Iedereen moest het water uit... Terwijl we onderweg waren naar het ''restaurantje'' begon het ineens kei hard te regenen en dit heeft nog wel even aangehouden ook. Omdat we heel het park al gehad hadden, zijn we ons maar om gaan kleden en terug naar de auto gegaan. Bij de auto aangekomen was het gelukkig al weer droog.

Inmiddels al weer lekker terug in de villa en is het tijd om alle spullen weer in te gaan pakken, omdat dit onze laatste dag in Orlando is. Morgenochtend moeten we om 10.00 uur uitchecken en zullen we gaan vertrekken richting Sarasota, waar we 2 nachtjes zullen gaan blijven. Op naar een nieuw avontuur! En hopelijk weer wifi om natuurlijk het blog goed bij te kunnen houden.

Jullie horen als het goed is weer snel van ons!
xx Dikke kus

7 opmerkingen:

  1. Wow, geweldig, zwemmen met dolfijnen! Mooie foto waar je een kus krijgt! Verder genieten en nog veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ervaring,zwemmen met dolfijnen . Dat maakt niet iedereen mee. De foto's zijn weer geweldig. Jammer dat je het huis gaat verlaten het was een mooi huis! Maar ja nu ga je andere avonturen beleven en heel veel moois tegenkomen. Heel veel plezier en tot blogs. Monique en Henk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super verhalen en toppie foto's, het is genieten alsof we er zelf bij zijn. Fijne en vooral gezonde dagen verder. Groetjes van Jan en Marlies.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor Mariska, dat zwemmen met dolfijnen het ziet er ook allemaal erg leuk uit.
    De foto"s zijn ook mooi en nu naar het volgende je kan ook vrij mailen bij de koffie
    boeren Tim Hortons en Starbucks.

    Groetjes Mariella en Anton.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben nu wat later, 18 uur in Breda, bij jullie 12 uur 's-middags, om hier wat te plaatsen. Wat een ervaring en wat een mooie foto's van dit alles. DOLFIJN genoten blijkt hier uit. Nog veel plezier en genot met 'n groet van Henk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heerlijk dat jullie het goed hebben. Jullie hebben het verdiend. Het is gweldig om dit allemaal te lezen. Veel plezier in Sarasota groetjes Marian Huiskens

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heeel gaaf Mariska! lijkt me een geweldige ervaring

    BeantwoordenVerwijderen