dinsdag 9 september 2014

Dag 14: Miami

Vanochtend op ons gemakje wakker geworden en klaar gemaakt voor wat een druk dagje zou gaan worden.

Om 11 uur waren we klaar om op pad te gaan. Als eerst zijn we naar het Holocaust Memorial gereden wat hier zo'n beetje om de hoek van het hotel ligt. Wat was het hier indrukwekkend! Het monument is opgericht ter ere aan alle Joden die in de concentratiekampen zijn omgekomen tijdens de 2e wereldoorlog. Het monument zelf is echt prachtig gemaakt! Daar omheen heb je muren waarin foto's gegraveerd zijn die in de concentratiekampen gemaakt zijn met tekst eronder wat je ziet, ongelooflijk wat hier op te zien is. Verder heb je ellenlange muren met namen van Joden waarvan bekend is dat ze zijn omgekomen, dat zijn er nog al wat en zeker nog niet alle namen... Heel bijzonder om dit gezien te hebben en zeker de moeite waard om een kijkje bij te nemen als je een keer in Miami komt!









Daarna zijn we doorgereden naar de Dolphin Mall. Dit is een hele grote shopping mall waar je echt heerlijk kunt winkelen. Allereerst hebben we wat gedronken bij Starbucks. Papa wilde graag een flesje water en die ging hij wel even halen bij de winkel naast Starbucks?? Terwijl ze bij Starbucks ook water hadden... Terwijl mama en ik in de rij stonden keken we even wat het water hier koste, dit was 1,92 dollar. Wij vonden dit reuze mee vallen en stonden eigenlijk voor de gein te grappen dat papa straks met een duurder flesje water aan zou komen... Wat blijkt, hij had een flesje water van bijna 8 dollar!! Niet te geloven. Echt niet normaal zulke prijzen!! Hij heeft dus extra genoten van zijn flesje water, haha. Daarna zijn we heerlijk gaan shoppen en hebben we bij de foodcourt een hapje gegeten. De foodcourt is een groot plein met tafels waar een hoop verschillende eettentjes omheen zitten zodat iedereen kan nemen wat hij/zij lekker vind maar waar je dus wel samen kunt eten. Daarna nog even verder geshopt. Uiteindelijk waren we rond kwart voor 4 uitgeshopt en ik ben goed geslaagd kan ik zeggen! Voor nog geen 30 dollar bij Forever 21 een spijkerbroek en 3 basic hemdjes kunnen scoren en voor mijn verjaardag heb ik van papa en mama een paar super gave Uggs gekregen, helemaal happy dus!! Hup de auto weer ingesprongen en terug naar het hotel gereden.

Hier aangekomen hebben we even wat gedronken op de kamer en zijn we richting Miami Beach gelopen  wat hier ontzettend dichtbij is, nog geen 5 minuten lopen. Hier hebben we wat rond gekeken en langs de Atlantische Oceaan gelopen, ook dit water was gewoon warm! 





Nadat we dus een stukje langs de zee hebben gelopen zijn we weer naar Lincoln Road gegaan waar wij de McDonalds wat hebben gegeten. Na het eten zijn Washington Avenue opgelopen waar we een kijkje hebben genomen bij de tattoo shop van het tv-programma Miami Ink wat in Nederland te zien is op TLC. Leuk om in het echt gezien te hebben! 


Toen weer op ons gemak terug gelopen naar het hotel waar we bij het barretje nog even wat hebben gedronken. Daarna weer terug gegaan naar de kamer om de koffers weer zo ver in te pakken en te reorganiseren, bah bah... 

Morgen is dan echt ons laatste dagje in Florida aangebroken... Hopelijk kom ik hier snel weer terug! Of een van de andere 49 staten is ook prima, haha. Om 12.00 uur moeten we uitchecken waarna we gelijk doorgaan naar het vliegveld waar we om 13.30 uur moeten inchecken. Als het allemaal goed is zullen we om 16.30 uur weer gaan vertrekken richting Nederland... Hopelijk is het daar net zulk mooi weer! 

Mijn laatste blog zal dus vanuit Nederland gaan komen.
Tot gauw iedereen!

Dikke kus xx

4 opmerkingen:

  1. Erg indrukwekkende foto's van het monument.
    Ik vond het erg leuk jullie zo te kunnen volgen op jullie Amerka reis. Groetjes, een goede terugreis en natuurlijk een heerlijke laatste dag in Florida!
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verhaal met prachtige foto's. In het zaterdag nieuw geopende NS-station van Breda (Belcrumkant) zagen we óók een Starbucks vol zitten. 200 mtr. van ons huis dus ! Indrukwekkend zo'n monument ,maar helaas de wereld leert er niks van, overal bonje ! Succes met het inpakken, vergeet niets en voor later een mooie en goede thuisreis, een grote ervaring rijker ! Met groet van Henk en Monique .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat het zo vlug voorbij is he, Zo te lezen hebben jullie er echt van genoten. Wij vonden het leuk om jullie blog te lezen. Bij deze een goede en behouden thuiskomst
    Groetjes Anton en Mariella.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie zitten nog in het vliegtuig als ik dit schrijf. Welkom thuis en de groeten. Nu gaat het gewone leven weer beginnen Monique en Henk.

    BeantwoordenVerwijderen